Reklama

Reklama

Zupa krem z ziemniaków

Spróbuj jeśli jeszcze nie kosztowałaś. Smakuje wybornie!

Składniki

  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 2 duże ziemniaki
  • 4 ząbki czosnku
  • 100 g startego sera żółtego
  • sól, pieprz, majeranek
  • kilka kromek chleba razowego

Sposób przygotowania

Cebulę obrać, drobno posiekać , wrzucić do naczynia na roztopione masło. Dusić kilka minut, dodać sprasowany czosnek.

Reklama

Obrać i pokroić ziemniaki w kostkę, dodać je do uduszonej cebuli. Następnie dodać przyprawy.

Następnie zalać danie wrzątkiem, tak by woda przykryła wszystkie składniki. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.

Zmiksować, dodać drobno starty ser. 

Z chleba zrobić grzanki - pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle na patelni lub przypiec w piekarniku.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje