Zupa marchewkowo – pomidorowa
Jeśli nie jesteśmy miłośnikami intensywnych smaków, jest to idealna alternatywa dla mocno pikantnych zup. Delikatnej ostrości nada jej sos Hot Chili, a o wartości zdrowotne zadba czosnek.

Składniki
- 3 duże marchewki
- Pomidory całe z puszki marki Sandra
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- Łyżka sosu Hot Chili np. marki Kühne
- Łyżka oliwy do smażenia
- 500 ml bulionu
- Sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania
Na oliwie zeszklij poszatkowaną drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i łyżkę sosu. Przesmaż i dodaj pomidory oraz bulion. Gotuj pod przykryciem przez ok 15 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.