Zupa marchewkowo – pomidorowa

Jeśli nie jesteśmy miłośnikami intensywnych smaków, jest to idealna alternatywa dla mocno pikantnych zup. Delikatnej ostrości nada jej sos Hot Chili, a o wartości zdrowotne zadba czosnek.

Składniki

  • 3 duże marchewki
  • Pomidory całe z puszki marki Sandra
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • Łyżka sosu Hot Chili np. marki Kühne
  • Łyżka oliwy do smażenia
  • 500 ml bulionu
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Na oliwie zeszklij poszatkowaną drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i łyżkę sosu. Przesmaż i dodaj pomidory oraz bulion. Gotuj pod przykryciem przez ok 15 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje