Reklama

Reklama

Zupa miso

"Najzdrowsza zupa świata" na jesienne chłody.

Składniki

  • 4 cm suszonego glonu wakame
  • 1 łyżka miso jęczmiennego lub ryżowego
  • szczypiorek
  • tofu (zadbaj aby nie było zrobione z soi GMO)

Przygotowanie:



1. Wakame namocz w wodzie (wystarczy moczyć je 5 minut), a potem pokrój w drobne kawałki. Miso rozmieszaj w 1/4 litra wody, szczypiorek drobno pokrój.

2. Zagotuj 1/4 litra wody, dodaj wakame do wrzątku i gotuj na dużym ogniu ok. 2 minut, a potem zmniejsz płomień.

3. Dodaj rozmieszane w wodzie miso i podgrzewaj zupę na wolnym ogniu jeszcze przez kilka minut, nie więcej niż 5 minut.

4. Przed podaniem posyp szczypiorkiem lub dodaj kilka kawałków tofu.  

Przepis pochodzi z książki "Zupowy detoks" Urszuli Mijakowskiej i Moniki Stachury

Reklama


materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje