Zupa pomidorowa z makaronem
Zasmakuje każdemu.
Składniki:
- 3 skrzydełka z kurczaka
- włoszczyzna
- cebula
- 2,5 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1,5 łyżki śmietany
- łyżka masła
- 20 dag makaronu muszelki
- świeża bazylia
- natka pietruszki
- liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1 Skrzydełka, włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie zalej 1,5 l wody, gotuj 40 minut, zdejmując szumowiny. Wywar odcedź. Na maśle podsmaż cebulkę, dodaj koncentrat, duś 5 minut, dodaj do wywaru.
2 Makaron ugotuj. Śmietanę połącz z odrobiną gorącego wywaru, całość wlej do zupy, przypraw, gotuj 5 minut. Do miski włóż makaron, zalej zupą, udekoruj bazylią i natką.