Zupa tajska

Zupa tajska zachwyci amatorów pikantnego smaku
Zupa tajska zachwyci amatorów pikantnego smakuINTERIA.PL

Składniki

  • 1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy
  • 2 cm imbiru
  • 1 łyżeczka czerwonej pasty curry
  • 600 ml bulionu
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 6 sztuk grzybów poku lub pieczarek
  • 250 g filetu z kurczaka
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki kolendry
  • 1 łodyga trawy cytrynowej
  • 2 liście kafiru
  • 1 ząbek czosnku
  • chili do smaku

Zupa tajska - przygotowanie

Orientalna zupa z kurczakiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?