Zupa wiosenna z soczewicą

Kojarzona z aromatyczną, gęstą papką zupa z soczewicy, w nowej wiosennej odsłonie. Smakuje lekko, a świeże zioła nadają jej wiosenny chrakter.

Złotego koloru zupie dodaje sproszkowana kurkuma
Złotego koloru zupie dodaje sproszkowana kurkuma123RF/PICSEL

Na rozgrzaną patelnię wsyp soczewicę z odrobiną oliwy i dodaj przyprawy. Mieszaj aż zacznie intensywnie pachnieć.

Bulion z ziemniakami i marchewką krojoną w talarki podgotuj w większym garnku. Gdy zacznie wrzeć, zmniejsz płomień i dodaj soczewicę z przyprawami. Zamieszaj i gotuj jeszcze 5 minut.

Zupę podawaj ze świeżymi ziołami.

***

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Pomidorówka dla dzieciakaPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas