Reklama

Reklama

Zupa wiosenna z soczewicą

Kojarzona z aromatyczną, gęstą papką zupa z soczewicy, w nowej wiosennej odsłonie. Smakuje lekko, a świeże zioła nadają jej wiosenny chrakter.

Składniki

  • soczewica gotowana
  • bulion
  • marchewka
  • natka pietruszki
  • sól pieprz
  • czosnek
  • kurkuma
  • 2-3 gotowane ziemniaki


Na rozgrzaną patelnię wsyp soczewicę z odrobiną oliwy i dodaj przyprawy. Mieszaj aż zacznie intensywnie pachnieć.

Bulion z ziemniakami i marchewką krojoną w talarki podgotuj w większym garnku. Gdy zacznie wrzeć, zmniejsz płomień i dodaj soczewicę z przyprawami. Zamieszaj i gotuj jeszcze 5 minut.

Zupę podawaj ze świeżymi ziołami.

***

Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: soczewica

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje