Zupa z czerwonej soczewicy

Rozgrzewa i syci.

Zupa z czerwonej soczewicy
Zupa z czerwonej soczewicy materiały prasowe

Przygotowanie:

1. Pomidory obierz ze skórki, pokrój w cząstki lub kostkę. Cebulę posiekaj.

2. Wrzuć cebulę na rozgrzaną oliwę, smaż przez kilka minut, kolejno dodawaj czosnek, soczewicę i pomidory.

3. Po około 10 minutach dolej wodę i dopraw do smaku.

4. Gotuj, aż soczewica będzie miękka, ale uważaj, żeby się nie rozgotowała.

5. Zupę podaj beż dodatków. Można także włożyć do niej przed rozlaniem ma talerze 1-2 gwiazdki anyżu. Dzięki temu zyska przyjemną orzeźwiającą nutę, a anyż dodatkowo ułatwi trawienie soczewicy.

Przepis pochodzi z książki "Zupowy detoks" Urszuli Mijakowskiej i Moniki Stachury

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas