Zupa z fasolką szparagową
Potas, wapń, fosfor to tylko niektóre składniki zawarte w fasoli. Wykorzystujmy ją w kuchni jak najczęściej, bo jest smaczna i zdrowa. Dzisiaj dodamy fasolkę szparagową do zupy.
Składniki:
- 4 skrzydełka z kurczaka
- pietruszka
- marchewka
- seler
- sól
- pieprz
- koperek
- kwaśna śmietana
- fasolka szparagowa zielona lub żółta (może być mrożona lub z puszki)
- ziemniaki
- majeranek
- czosnek
Sposób przygotowania:
Skrzydełka ugotować jarzynami i przyprawami. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru, dodać pokrojoną fasolkę. Jak ziemniaki będą miękkie, wyciągnąć skrzydełka. Dodać śmietanę, posypać koperkiem, podawać z bezglutenowym pieczywem.