Reklama

Reklama

Zupa z fasolką szparagową

Potas, wapń, fosfor to tylko niektóre składniki zawarte w fasoli. Wykorzystujmy ją w kuchni jak najczęściej, bo jest smaczna i zdrowa. Dzisiaj dodamy fasolkę szparagową do zupy.

Składniki:


  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • pietruszka
  • marchewka
  • seler
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • kwaśna śmietana
  • fasolka szparagowa zielona  lub żółta (może być mrożona lub z puszki)
  • ziemniaki
  • majeranek
  • czosnek

Reklama


Sposób przygotowania:

Skrzydełka ugotować jarzynami i przyprawami. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do wywaru, dodać pokrojoną fasolkę. Jak ziemniaki będą miękkie, wyciągnąć skrzydełka. Dodać śmietanę, posypać koperkiem, podawać z bezglutenowym pieczywem.  

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje