Zupa z pomidorów i boczku
Każdy z nas ma własny sposób na przygotowanie zupy pomidorowej. Czasami warto jednak wypróbować nowy przepis. Oto pomysł na pomidorową z boczkiem.
Składniki:
- wywar z szyjki indyka
- 1 marchew
- ½ małego selera
- 1 pietruszka
- koncentrat pomidorowy
- 4 plasterki boczku
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- cukier
- czosnek
- płatki ryżowe błyskawiczne
- natka pietruszki
Sposób przygotwania:
Na wywarze z szyjki ugotować grubo starte warzywa. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku. Boczek pokroić w kostkę i stopić na patelni.
Dodać posiekaną cebulę i smażyć chwilę razem, po czym dodać do zupy. Natkę pietruszki posiekać i dodać do zupy, ryż nałożyć na talerz i zalać gorącą zupą.
Można zamiast boczku dodać do zupy mięso z szyjki indyka.