Zupa z włoską kapustą
Pożywna i smaczna.
- 0,5 kg. wołowiny,
- 0,5 kapusty włoskiej,
- 2 marchewki,
- 150 g kaszy jaglanej,
- 30 dag marchewki,
- sól, pieprz, listek laurowy,
- kilka ziaren pieprzu
Przygotowanie:
Wołowinę ugotować ziarnami pieprzu i listkiem laurowym w 2 lt. wody. Wyjąć i po lekkim schłodzeniu pokroić w kostkę. W tym samym czasie ugotować kaszę. Marchew i kapustą pokroić w kostkę. Marchewkę dodać do gotującego się wywaru, posolić i gotować aż będzie prawie miękka. Dodać kapustę, mięso i kaszę i gotować 10 min. Zupę można zabielić śmietanę. Czas przygotowania 2 h. Przepis na 6 osób. Koszt jednej porcji 1,25 zł.
Lubisz zupy? Wypróbuj: