Zupa ziemniaczana z chrzanem

Doskonałe połączenie smaków!


Reklama

Składniki:

  • 1 cebula
  • 350 g ziemniaków
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju
  • 650 ml bulionu
  • 150 g śmietany
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • Sól
  • Biały pieprz
  • Szczypta cukru
  • Gałązka majeranku

 Przygotowanie:

Cebulę, ziemniaki i jabłko obrać i pokroić w kostkę. ¼ pokrojonego jabłka odłożyć na bok, skropić sokiem z cytryny. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać ziemniaki i jabłko, przesmażyć. Zalać bulionem i śmietaną. Gotować 20 minut. Dodać chrzan i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Zmiksować. Podawać z pokrojonym w kostkę jabłkiem, dekorować majerankiem

Dowiedz się więcej na temat: Zupa ziemniaczana z chrzanem

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje