Reklama

Reklama

Zupa ziołowa z rukolą

Zupa z rukolą? Sprawdź, jak smakuje

Składniki

  • 2–3 średnie ziemniaki
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 50 ml białego wina
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 op. rukoli
  • 1 szkl. gęstego jogurtu
  • 4 pomidorki
  • 8 kuleczek mozzarelli
  • po 1 pęczku natki, bazylii, koperku, tymianku
  • sól, biały pieprz

Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż ziemniaki. Zalej bulionem i winem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. Rukolę oraz wszystkie zioła opłucz, osusz. Trochę listków rukoli odłóż, resztę wraz z ziołami pokrój na kawałki. Wrzuć do zupy. Zmiksuj na gładko. Przypraw do smaku solą i białym pieprzem. Rozlej do miseczek. Do każdej porcji wlej trochę jogurtu. Przemieszaj. Włóż po 2 kuleczki mozzarelli. Udekoruj pomidorkami oraz dołożonymi listkami rukoli.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje