Zupka rybna

Po 10. miesiącu możesz przygotować swojemu dziecku zupę rybną. Z pewnością mu posmakuje.

Zmiksuj razem kawałki ryby i warzyw
Zmiksuj razem kawałki ryby i warzyw 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1/2 marchewki
  • 1/4 pietruszki
  • 1/2 ziemniaka
  • 20 g surowego fileta z morszczuka
  • łyżeczka masła, oliwy lub oleju

Przygotowanie:

1. Marchew, pietruszkę i ziemniak starannie umyj, obierz, a następnie ponownie opłucz.

2. Umyj i podziel na kawałki filet z morszczuka. Upewnij się, że nie ma w nim ości.

3. Tak przygotowane warzywa i rybę włóż do ok. 300 ml wrzątku i gotuj dotąd, aż wszystkie składniki staną się miękkie.

4. Po ugotowaniu zmiksuj zupkę. Dodaj do niej masło, oliwę lub olej i ponownie zagotuj danie.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas