Reklama

Reklama

Zupki z rukwi

Wiosenna zupa ze zdrowej rukwi.

Składniki na 6 porcji:

- 1 kg ziemniaków,
- 1 cebula,
- 1 łyżka masła,
- 1,25 l. bulionu warzywnego,
- sól, pieprz,
- 200 g rukwi wodnej,
- 75 ml wina,
- 100 g śmietany

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, poprzekrawać na ćwiartki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć ziemniaki z cebulką. Zalać bulionem doprawić solą i pieprzem. Gotować 20 minut pod przykryciem. Rukiew dobrze wymyć, dodać do zupy i wszystko zmiksować. Dodać wino i śmietanę, w razie potrzeby jeszcze raz doprawić.
Czas przygotowania: 40 minut
Jedna porcja zawiera: 790 kJ/189 kcal

Dowiedz się więcej na temat: zupa

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje