Zupy krem – trzy proste przepisy na jesienny obiad

Krem z białych warzyw
Krem z białych warzywmateriały prasowe

Krem z białych warzyw i gruszki

Składniki

  • Por
  • Duży korzeń pietruszki
  • Cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Gruszka z puszki np. marki Sandra
  • 1,5 l bulionu
  • 100 g gorgonzoli
  • Odrobina masła do smażenia
  • Orzechy włoskie
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przepis na zupę krem z marchwiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Zupa z pomidorów
Zupa z pomidorówmateriały prasowe

Krem pomidorowy z batatami

Składniki

  • Duża cebula
  • ok. ½ kg. batatów
  • Puszka pomidorów np. marki Sandra
  • 1 l bulionu
  • 2 ząbki czosnku
  • Odrobina masła klarowanego do podsmażenia
  • Śmietana do zup
  • Natka pietruszki
  • Pestki dyni
  • Sól, pieprz, kurkuma
Szybka i tania zupa pomidorowaInteria KulinariaInteria Kulinaria
Zupa z ciecierzycy
Zupa z ciecierzycymateriały prasowe

Zupa krem z ciecierzycy

Składniki

  • 2 puszki ciecierzycy np. marki Sandra
  • Ziemniak
  • Cebula
  • 3 marchewki
  • Masło klarowane do podsmażenia
  • 1 l bulionu
  • Łyżka oliwy
  • Kurkuma, chili, wędzona słodka papryka
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Przepis na gulasz z ciecierzycąInteria KulinariaInteria Kulinaria
zdjęcie
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?