Żurawinowa pokusa

Ciasto z żurawiną
Ciasto z żurawiną123RF/PICSEL

Składniki

  • 15 dag świeżej lub mrożonej żurawiny
  • 20 dag mąki pszennej tortowej
  • 5 dag mąki ziemniaczanej
  • 10 dag brązowego cukru lub 4-5 łyżek jasnego miodu
  • 170 ml soku pomarańczowego (najlepiej świeżo wyciśniętego)
  • skórka starta z 1 pomarańczy
  • 2 jajka
  • 75 dag masła lub masła roślinnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • cukier puder i płatki migdałów do posypania
  • masło i bułka tarta do foremki
6-7 porcji

Sposób przygotowania

Jak zrobić domową chałwę? Banalny przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?