Kaczka faszerowana
Delikatna w smaku

Składniki
- 4 nogi z kaczki
- pół pęczka szparagów
- 10 dag sera koziego
- olej do smażenia
- sól
- świeżo mielony pieprz
- Sos:
- mały owoc granatu
- łyżeczka masła
- łyżeczka miodu
- grubo mielony pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Z nóg kaczki wyjmij kości. Mięso przypraw solą i pieprzem. Szparagi obierz, ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie, pokrój w cząstki. Szparagi i ser zmiksuj w blenderze, przypraw do smaku solą i pieprzem. Masą faszeruj mięso, zepnij je np. wykałaczkami Smaż na mocno rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. 2. Z granatu wyjmij pestki, podgrzej je w odrobinie wody, dodaj miód i masło, gotuj chwilę, cały czas mieszając. Roladki przekrój na pół, podawaj polane gorącym sosem.