Sznycle nadziewane szynką i twarogiem
Pyszne farsze z kawałków sera, wędlin i pozostałych ziół wspaniale odmienią ulubione kotlety

Składniki
- 4 grubsze sznycle z indyka (po ok. 15 dag)
- 1/2 pęczka natki
- 10 dag mielonego twarogu
- 4 plasterki szynki
- 1 cebula
- 1 mała główka (ok. 50 dag) włoskiej kapusty
- 1 czerwona papryka
- 3 łyżki oleju
- 1 szkl. mleka
- 1 łyżka zasmażki błyskawicznej
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
1. Sznycle opłucz, osusz, w każdym wytnij głęboką kieszeń. Mięso oprósz solą i pieprzem. Natkę opłucz, osusz, listki oderwij i posiekaj. Wymieszaj z twarogiem. Przypraw do smaku. 2. W nacięcia w sznyclach wetknij plasterki szynki. Włóż po porcji serka. Brzegi kotletów zepnij wykałaczkami. Cebulę obierz, posiekaj. Kapustę oczyść, grubo poszatkuj. Paprykę rozetnij, usuń pestki, strąk opłucz, potnij w paski. W garnku rozgrzej 1 łyżkę oleju. Wrzuć warzywa. Posyp solą i pieprzem. Duś do miękkości. W tym czasie na patelni rozgrzej pozostały olej. Smaż na nim kieszonki po 5 minut z każdej strony. Zdejmij. Kotlety trzymaj w cieple, by nie wystygły. 3. Tłuszcz ze smażenia wymieszaj z mlekiem. Zagotuj. Zagęść zasmażką. Sos przypraw. Kieszonki polej sosem. Podawaj je z jarzynką i np. z ziemniakami.