Warzywne steki bez mięsa

Placki cukiniowe
Placki cukiniowe123RF/PICSEL

Cukiniowe z piekarnika

Składniki

  • 2 cukinie
  • 1 szklanka ugotowanej białej fasoli
  • po 1/2 szkl. kaszy jaglanej, pestek słonecznika i płatków owsianych
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2-3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Kotlety z cieciorką
Kotlety z cieciorką123RF/PICSEL

Groszkowe z ciecierzycą

Składniki

  • 45 dag zielonego groszku
  • 1 duża marchewka
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 dymka
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1/2 łyżeczki zielonej pasty curry
  • garść świeżej kolendry
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Steki ziemniaczane
Steki ziemniaczane123RF/PICSEL

Ziemniaczane z migdałami

Składniki

  • 3 spore ziemniaki
  • 1 dymka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • po 1 łyżce drobno posiekanej natki pietruszki i koperku
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki mielonych migdałów
  • masło klarowane do smażenia
4 sztuki

Sposób przygotowania

Sznycle brokułowe
Sznycle brokułowe123RF/PICSEL

Brokułowe z kukurydzą

Składniki

  • 1 średni brokuł (ok. 50 dag)
  • 4 jajka 2 łyżki + trochę do oprószenia bułki tartej
  • 4 łyżki startego żółtego sera (o łagodnym smaku)
  • 5 łyżek kukurydzy z puszki
  • 10 dag sera feta
  • sól
  • 1/2 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?