Składniki na 10 porcji: - 2 blaty mrożonego ciasta do pizzy, - 2 cebule, - 2 limonki, - 200 g wędzonego łososia w kawałku (bez skóry), - 2 gałązki koperku, duże awokado, - 3-4 łyżki soku z cytryny, - ząbek czosnku, - 75 g sera pleśniowego typu blue, - pieprz Cayenne, - 125 g pomidorów (z puszki), - pół łyżeczki oregano, - pieprz, - 2 kawałki sera Raclette, - 10 plastrów szynki parmeńskiej, - 20 chipsów Tortilla, - 20 ziarenek różowego pieprzu, - pół pęczka świeżego oregano Przygotowanie: Ciasto rozmrozić w temperaturze pokojowej. Cebulę obrać, przekroić na ćwiartki, rozwarstwić. Limonki pokroić na plasterki, łososia w romby. Limonkę, łososia i cebulę nadziewać na wykałaczki. Dekorować koperkiem. Z ciasta na pizzę wyciąć przy pomocy okrągłej foremki 12 krążków, resztę ciasta wyrobić, rozwałkować i ponownie wycinać krążki. Krążki ułożyć na wyłożonej papierem blasze. Awokado obrać, wypestkować. Odciąć jeden większy plaster i pokroić na małe kawałki, skropić cytryną. Pozostałą cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Pozostałe awokado, sok z cytryny, połowę cebuli, czosnek I ser pleśniowy zmiksować na puree. Doprawić pieprzem Cayenne, umieścić w rękawie cukierniczym z końcówką w kształcie gwiazdki i włożyć do lodówki. Pomidory, pozostałą cebulę i oregano, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Rozsmarować na krążkach ciasta, na wierzchu ułożyć pokrojony w plasterki ser Raclette. Piec 12 minut w 200 st. C. Plasterki szynki poprzekrawać, ułożyć na mini-pizzach i piec jeszcze 2-3 minuty. Krem serowo-awokadowy wyciskać na chipsy tortilla. Zdobić pieprzem cayenne, różowym i kawałkami awokado. Mini-pizze dekorować świeżym oregano.