Sos morelowo-cebulowy

Wyjątkowy dodatek do potraw.

Składniki:

Reklama

- 2,5 kg moreli,
- 50 dag czerwonej cebuli,
- 50 dag cukru,
- 1 szklanka rodzynek,
- 3/4 szklanki octu winnego,
- 2 łyżeczki mielonej gorczycy,
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu,
- 1 łyżeczka mielonej kurkumy,
- po łyżeczce soli i sproszkowanego chili

Przygotowanie:

Morele pokroić na ćwiartki, włożyć do rondla razem ze sparzonymi rodzynkami, rozprażyć. Dodać pokrojoną w cienkie krążki cebulę, cukier, sól i resztę przypraw. Wymieszać, wlać ocet i gotować na małym ogniu, często mieszając, ok. 1 1/2 godziny. Przełożyć do słoików

Dowiedz się więcej na temat: S.O.S. | sos | morele | przetwory

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje