Mintaj porowo-pomidorowy

Szybko i smacznie.

Składniki:

Reklama

- 4 filety z mintaja,
- 2 jajka,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- olej,
- 25dag. pomidorów,
- 2 małe pory,
- 1 cebula,
- 0.5 kostki masła,
- sól, pieprz,
- sok z 1 cytryny,
- 0.5 kubeczka śmietany 18 proc.,
- 1 łyżka mąki pszennej

Przygotowanie:

Rybę rozmrozić, przyprawić i skropić sokiem z cytryny. Drobno pokrojoną cebulę smażymy na maśle, dodajemy do niej pokrojone w kostkę pomidory, a następnie plastry pora. Doprawiamy, dodajemy mąkę wymieszaną ze śmietaną. W tym samym czasie smażymy mintaja na dość głębokim tłuszczu obtaczając go w kolejności: mąka, jajko, mąka, jajko. Rybę podajemy z ziemniakami.
Przepis na 4 osoby. Czas przygotowania 50 min.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: ryby | mintaj

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje