Reklama

Reklama

Młode ziemniaki na słodko

Bardzo prosty przepis, zaskakująco dobry smak.


Składniki na 6-8 porcji:

  • 1,2 kg małych młodych ziemniaków
  • Sól
  • 40 g sklarowanego masła
  • Pieprz
  • 2 łyżki cukru

Reklama

 

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć i ugotować, odcedzić, przelać zimną wodą. Na patelni rozgrzać sklarowane masło i obsmażyć ziemniaki na zloty kolor. Doprawić solą, cukrem i pieprzem.


Czas przygotowania 45 minut

Jedna porcja zawiera 710 kJ/170 kcal



Dowiedz się więcej na temat: mlode ziemniaki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje