Reklama

Reklama

Szpinak z patelni

Można podawać z ziemniakami albo z jajkiem sadzonym.

Składniki na ok. 4 porcje:

Reklama

- paczka mrożonego szpinaku,
- łyżka mąki,
- łyżka masła,
- kilka łyżek mleka,
- sól do smaku

Przygotowanie:

Szpinak rozmrozić. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Dołożyć szpinak i wymieszać tak, by nie powstały grudki. Dodać kilka łyżek mleka i posolić do smaku. Podgrzewać około 5 minut na małym ogniu.
Szpinak można podawać z ziemniakami albo z jajkiem sadzonym. Czas przygotowania 10 minut

Dowiedz się więcej na temat: potrawy wegetariańskie | szpinak

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje