Bananowa rozkosz - Dorota

Dla dzieci, łasuchów i dla tych którzy uwielbiają desery, polecam niedawno odkrytą wspaniałość bananową, serwowaną po upieczeniu mięs, szaszłyków, kiełbas, itp.

Składniki: banany (minimum 1 na osobę).

Przygotowanie:

Banany w łupie opiekamy ze wszystkich stron. Gdy będą czarne, zdejmujemy i kładziemy je jak łódeczki na talerzach, nacinamy ostrym nożem na całej długości, a w nacięcia wkładamy tafelki czekolady (po 2, 3).

Może to być czekolada mleczna, gorzka, z orzechami lub kokosowa, a deser za każdym razem będzie inaczej smakował. Czekolada rozpuszcza się w cieplutkim bananie, mieszamy delikatnie łyżeczką miąższ z czekoladą i wcinamy. Smacznego!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas