- 150 g pomidorów,
- 12 – 16 plasterków sera żółtego,
- 12 – 16 plasterków salami,
- 3 – 4 szt. papryka konserwowa pepperoni,
- oregano, pieprz do smaku,
- sos czosnkowy
Na rozkrojoną ciabattę położyć drobno pokrojonego pomidora, następnie część starkowanego na grubym oczku sera żółtego, potem salami i pokrojoną paprykę. Doprawić do smaku grubo zmielonym pieprzem i oregano. Na koniec posypać pozostałym serem. Ciabattowa pizzę zapiec w piekarniku do zrumienienia. Podawać z sosem czosnkowym.
- 3 łyżki majonezu,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- 3 ząbki czosnku,
- 3 -4 gałązki natki pietruszki,
- sól, pieprz do smaku Wymieszać majonez z jogurtem, następnie dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!