Cukinia w curry
Nadesłane przez: hanesz.
INTERIA.PL
- 2 średnie cukinie,
- 1 cebula,
- 1 czerwona papryka,
- 1 puszka pomidorów z puszki,
- 2 ząbki czosnku,
- 1,5 łyżeczki curry,
- 1 łyżeczka papryki słodkiej,
- 1 malutkie chilli bądź pieprz cayenne,
- 1 puszka fasoli czerwonej,
- 2 łyżki oleju,
- sól
Cebulę kroimy w talarki, rumienimy na dwóch łyżkach oleju, dorzucamy pokrojoną w paski paprykę, dolewamy troszkę wody, dusimy ok.3 minuty. Następnie dosypujemy posiekany czosnek i curry oraz pokrojoną w grubszą kostkę lub paski cukinie. Całość smażymy ok 5.min mieszając. Dodajemy pomidory z puszki oraz chilli. Dusimy ok 10 minut, na sam koniec wrzucamy puszkę fasoli czerwonej opłukanej i gotujemy jeszcze ok 10 minut. Solimy do smaku,podajemy z ryżem. Smacznego:)