Gulasz wyśmienity - przysłała Mieczysława

75 dkg łopatki wieprzowej, 2 czerwone papryki, 3 marchewki, 2 cebule, 4 krążki ananasa z puszki, 3 łyżki margaryny, szklanka bulionu z kostki, łyżeczka octu winnego, po pół łyżeczki kminku i ostrej papryki, szczypta cynamonu, sól, pieprz.

article cover
INTERIA.PL

Mięso pokroić w kostkę. Rozgrzać margarynę w rondlu i obsmażyć mięso.Wsypać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć, ciągle mieszając. Gdy cebula uzyska złoty kolor, wlać goracy bulion, wsypać kminek, pieprz, szczyptę cynamonu, sól i dusić pod przykryciem. Marchew pokroić w cieńkie plasterki, ananasa na spore kawałki, a paprykę w paski, dodać do gulaszu, gdy mięso będzie prawie miękkie. Dusić do miękkości. Podawać z makaronem i z ogórkiem kwaszonym.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas