Pyszne naleśniki meksykańskie - przysłał Jinny

Na ciasto: 1,25 szklanki mąki pszennej; 0,5 szklanki mąki kukurydzianej; 4 łyżki oliwy; 1 jajko; sól i 6 łyżek oliwy do smażenia; na nadzienie: 3 łyżki ugotowanej fasoli; 2 łyżki oliwy; 1 łyżka śmietany; 2 jajka; 12 dag szynki konserwowej; 1 łyżeczka szczypiorku; szczypta ostrej papryki i sól

article cover
INTERIA.PL

Ciasto:
Zmiksować obie mąki, jajko, oliwę, sól i około 1 szklanki wody. Patelnię lekko natłuszczać oliwą i smażyć naleśniki.

Nadzienie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić w zimnej wodzie, obrać i drobno posiekać. Fasolę zemleć wraz z szynką i wymieszać z jajkami, śmietaną, oliwą, szczypiorkiem oraz papryką i solą.

Naleśniki smarować pastą, zwijać w ruloniki i obsmażac na oliwie. Smacznego!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas