Pyszne pączki - trisha

3 szkl. mąki; 1szkl. mleka; 6 łyżek cukru; 5 dag. drożdzy; 3 jajka; 3 żółtka; 1/2 szkl. oleju, duży kieliszek spirytusu; aromat rumowy, cukier waniliowy; duża łyżka skórki pomarańczowej; dżem lub marmolada

Przygotowanie:

Drożdze rozmieszać z łyżką cukru, dodać ciepłe mleko i kilka łyżek mąki. Zostawić do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać pianę z białek. Dodać to do wyrośniętego zaczynu. Dodać mąkę i wyrobić ciasto. na sam koniec dodajemy spirytus i olej, długo wyrabiamy, aż będzie odstawać od ręki. Jak ciasto wyrośnie, formować z niego pączki i zostawić do wyrośnięcia na stolnicy. Życzę SMACZNEGO!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas