Reklama

Reklama

Smakoun z sosem grzybowym Im

Składniki: 2 szt. Smakouna, sos: 5 dag suszonych grzybów, cebula, łyżka masła, mąki i kwaśnej śmietany, pieprz, sól.

Sposób wykonania: Grzyby umyć, zalać 2 szklankami zimnej wody i moczyć kilka godzin, następnie gotować ok. 35 min. Cebulę posiekać, podsmażyć na maśle, dodać posiekane grzyby.

Reklama

Mieszając, powoli wlać wywar z grzybów, chwilę gotować, a następnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, przyprawić sos solą i pieprzem.

Na talerzu położyć Smakouna (jeśli ma być ciepły można przez chwile podsmażyć na patelni) i polać obficie sosem grzybowym, posypać szczypiorkiem lub zielona pietruszką, podawać z ziemniakami.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: pieprz | grzyby | S.O.S.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje