Reklama

Reklama

Zapiekanka z brukselki - Anka

Składniki: 1 kg małych brukselek, 6 dużych ziemniaków, 3 marchewki, 1/2 kg pieczarek, 75 dkg kiełbasy lub dowolnego mięsa, 150 ml słodkiej śmietanki, 100 ml śmietany kwaśnej, 20 dkg startego żółtego sera.

Przygotowanie

Reklama

Brukselki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny soku z cytryny. Ziemniaki i marchewkę gotujemy w mundurkach, pieczarki i mięso podsmażamy. W żaroodpornym naczyniu układamy warstwami pokrojone warzywa, brukselkę, pieczarki i mięso. Zapiekamy ok 1godz. Na koniec śmietany mieszamy z serem, dodajemy przyprawy do smaku i polewamy zapiekankę. Pieczemy do momentu "rozlania się" sera i śmietanki. Smacznego.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: kiełbasa | ziemniaki | zapiekanka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje