Domowy syrop na przeziębienie

Domowy syrop z imbiru wzmocni odporność, a także pomoże uporać się z infekcją. Co więcej, jest naturalny i smaczny. Jak go przygotować? Przepis jest bardzo prosty.

article cover
123RF/PICSEL

Domowy syrop na przeziębienie

Cytryny sparzyć wrzątkiem i dokładnie umyć. Pokroić je na cienkie plastry i usunąć z nich pestki.
Zawarte w syropie cytryna i miód wzmocnią prozdrowotne działanie imbiru oraz poprawią smak tego naturalnego leku.  

W czasie choroby należy przyjmować trzy łyżki syropu dziennie. Profilaktycznie wystarczy jedna łyżka na dobę.
Po 24 godzinach możemy cieszyć się gotowym syropem. Najlepiej przyjmować go bezpośrednio ze słoika lub dodawać do wody czy herbaty.
Składniki na syrop imbirowy: 2 cytryny, najlepiej ekologiczne, miód, korzeń imbiru o długości ok. 4 cm
+1
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas