Szynka Świąteczna z gruszką i pigwą

Artykuł sponsorowany

Szynka Świąteczna Sokołów
Szynka Świąteczna Sokołów materiały promocyjne
 Szynka Świąteczna Sokołów
Szynka Świąteczna Sokołów materiały promocyjne

Przygotowanie:

Szynka Świąteczna z gruszką i pigwą:

  • Szynkę świąteczną Sokołów wyjąć z folii i siatki i przełożyć do naczynia żaroodpornego
  • Gruszki i pigwy pokroić (wycinając gniazda), każdą na 8 części, przerzucić je na do naczynia z szynką
  • Do szynki i owoców dorzucić gwiazdki anyżu i laski cynamonu
  • Szynkę zalać szklanką soku jabłkowego i 1/3 opakowania bulionu wołowo-warzywnego rozcieńczonego w litrze wody
  • Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika na półtorej godziny na 170 stopni (termoobieg)
  • Podawać z pieczoną dynią przyprawioną solą i pieprzem lub ulubionymi ziołami

Pieczona dynia:

  • Dynię przekroić na pół i wydrążyć środek, po czym pokroić ją na dwucentymetrowe plastry i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
  • Doprawić solą i pieprzem i delikatnie polać oliwą
  • Wstawić do piekarnika na 40 minut
materiały promocyjne
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas