Reklama

Reklama

Migdałowe muffiny z gruszką

Muffiny w świątecznej wersji

Składniki:

  • 1 i 1/4 szklanki mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 5 łyżek migdałów
  • 2 gruszki
  • 30 g masła
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1/2 szklanki mleka
  • 125 g masła
  • 2 jajka
  • ekstrakt waniliowy

Reklama

Przygotowanie:

1. Rozpuść masło z cukrem w garnku. Wrzuć obrane i pokrojone gruszki. Gotuj 5 minut. Odstaw, by ostygły. Nie wylewaj sosu.

2. Wymieszaj składniki na ciasto oraz zblanszowane migdały (jeśli lubisz, dodaj cynamon). W osobnej misce połącz mleko, roztopione masło, jajko i ekstrakt waniliowy.

W misce z suchymi składnikami zrób dołek. Wlej mleczną masę wraz z połową uduszonych gruszek. Delikatnie wymieszaj.

3. Piecz babeczki w foremkach przez 20-25 minut w 180 st. C. P

Dowiedz się więcej na temat: Nie | gruszki | muffiny

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje