Reklama

Reklama

Co zrobić, by naleśniki były puszyste?

Naleśniki to danie, które zna każdy. Są idealne na śniadanie, obiad i kolację. Sprawdzą się zarówno w wersji na słodko, jak i na słono. Zdarza się jednak, że nie zawsze wychodzą idealne. Oto prosty trik, który sprawi, że będą puszyste.

Jak zrobić puszyste naleśniki?

Naleśniki są dobra opcją, jeśli nie mamy pomysłu na posiłek lub za dużo czasu na jego przygotowanie. 

Na obiad mogą być przygotowane w wersji na słono, a na śniadanie lub kolację na słodko z ulubionym dżemem, kremem czekoladowym lub owocami. 

Mimo że przygotowanie ciasta na naleśniki i późniejsze smażenie wydaje się banalne, to nie zawsze jednak naleśniki wychodzą puszyste. 

Istnieje prosty sposób na to, by zawsze wychodziły idealne. Wystarczy dodać jeden składnik. By naleśniki wyszły lekkie i do tego puszyste wystarczy do ciasta dodać wody gazowanej. 

Reklama

Jeśli jednak nie mamy jej pod ręką, to sprawdzi się również proszek do pieczenia lub soda. 

Takie puszyste naleśniki można podać z dowolnym farszem. Sięgają po nie nie tylko dzieci, ale także dorośli. Sprawdzą się m.in. ze szpinakiem, kurczakiem lub twarogiem. To uniwersalne danie można podać na różne sposoby. 

Czytaj więcej:

Kontrowersyjna dieta Dukana. Stosować miała ją nawet księżna Kate!

Post Daniela. Oczyszczanie z toksyn i redukcja masy ciała

Gorzkie emocje przełykamy z cukrem

Zobacz także:

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: puszyste naleśniki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje