Frytki idealne

Oto proste triki, dzięki którym będą jeszcze lepsze!

Smażysz frytki? Dodaj do gorącego oleju kilka ząbków czosnku!
Smażysz frytki? Dodaj do gorącego oleju kilka ząbków czosnku!123RF/PICSEL

Będą o wiele smaczniejsze i bardziej aromatyczne, jeśli do oleju do smażenia dorzucisz kilka obranych ząbków czosnku.

Chcesz, by twoje frytki nabrały pięknego złocistego koloru? Przed zanurzeniem w oleju oprósz je lekko mąką.

Usmażone frytki wyłóż na papierowy ręcznik. Będą mniej tłuste.

Kilka ząbków czosnku moga odmienić smak zwykłych frytek
Kilka ząbków czosnku moga odmienić smak zwykłych frytekPiotr JędzuraReporter
Frytki z marchewkiInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas