Gofry, których nie jadłeś na pewno nad morzem. Mogą zastąpić nudny obiad

Wytrawne gofry? Czemu nie! Idealne na śniadanie albo obiad
Wytrawne gofry? Czemu nie! Idealne na śniadanie albo obiad123RF/PICSEL

Gofry w nowej wersji

  • Gofrownicy po nalaniu ciasta nie powinno się otwierać, zanim gofry nie będą gotowe.
  • Gofry muszą ostygnąć przed podaniem: najlepiej na kratce od piekarnika, a wtedy nie będą miękkie. 
„Ewa gotuje”: Naleśniki z sosem bolońskimPolsatPolsat

Wytrawne gofry: Składniki

  • Mąka pszenna (300 g)
  • Proszek do pieczenia (płaska łyżeczka)
  • Soda oczyszczona (szczypta)
  • Sól (szczypta)
  • Masło (100 g)
  • Mleko (400 g)
  • Jajka (dwie sztuki)
  • Ser żółty tarty (ok. 20 g)

Jak przygotować wytrawne gofry?

Gofry wytrawne wcale nie muszą wyglądać dziwnie
Gofry wytrawne wcale nie muszą wyglądać dziwniemateriały prasowe

Z czym podawać wytrawne gofry?

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?