Tego składnika nigdy nie dodawaj do wielkanocnego żurku. Wyjdzie ciężki i tłusty

Idealny wielkanocny żurek? Oto jego sekret
Idealny wielkanocny żurek? Oto jego sekret123RF/PICSEL

Co jest sekretem idealnego żurku wielkanocnego? Magda Gessler radzi

Zwracajmy uwagę na kwas, który dodajemy do żurku. Ma być prawdziwy, z żytniej mąki
podkreśliła Magda Gessler

Tego składnika unikaj jak ognia. Zupa będzie ciężka i kaloryczna

“Nasz żurek będzie pyszniejszy, jeśli nie dodamy do niego śmietany. Tego dnia żurek powinien być chudy, kwaśny, z dużą ilością majeranku i czosnku
zdradziła Magda Gessler w rozmowie z "Faktem"
Żurek na żytnim zakwasie będzie gęsty i aromatyczny, a według Magdy Gessler zabielanie go śmietaną jest niepotrzebne
Żurek na żytnim zakwasie będzie gęsty i aromatyczny, a według Magdy Gessler zabielanie go śmietaną jest niepotrzebneMateusz Grochocki/Dzien Dobry TVN/East NewsEast News

Idealny żurek wielkanocny. Jakie jeszcze błędy popełniamy?

„Ewa gotuje”: Babka czekoladowa z lukrem pomarańczowymPolsatPolsat