Zapomnij o czarnych bananach i zwiędłej sałacie. Sprawdzone patenty sprawią, że wytrzymają miesiąc

Natalia Jabłońska

Oprac.: Natalia Jabłońska

Kobieta trzyma torbę z warzywami i owocami, wyciąga pomarańczę stojąc przed otwartą lodówką w nowoczesnej kuchni. W lodówce widoczne są świeże produkty spożywcze.
Dobrze przyjrzyj się temu, jak przechowujesz warzywa i owoce. To właśnie tu tkwi sekret ich długiej świeżości123rf.com123RF/PICSEL

Najczęściej wyrzucane w Polsce produkty to owoce i warzywa

Zobacz również:

Tak przedłużysz świeżość owoców i warzyw. Sprawdzone triki

Kosz metalowy wypełniony świeżymi ziemniakami ustawiony na drewnianym stole, w tle wzorzysty czerwono-biały materiał oraz dwie bulwy ziemniaka leżące z przodu stołu.
Ziemniaki przechowujmy w koszyku w zacienionym miejscuGuzowski123RF/PICSEL
Słoik z przezroczystym olejem stoi na drewnianym stole obok przekrojonego awokado i całego owocu, tło w ciepłych, drewnianych tonacjach podkreśla naturalny charakter produktu.
Awokado zamknij w szczelnym słoiku z wodą. Będzie świeże 2 tygodnieOlga Yastremska, New Africa, Africa Studio123RF/PICSEL
Nowoczesna kuchnia z białymi blatami i szafkami, na blacie talerz z cytrynami. Obok okna dwa wazony z żółtymi kwiatami, na kuchence żółty garnek. Jasne wnętrze z dużym oknem i widokiem na ogród.
Przechowujesz cytryny na kuchennym blacie? Lepiej zmień ten nawyk, by dłużej zachowały swieżość123rf.com123RF/PICSEL
Kobieta z długimi brązowymi włosami trzymająca bukiet świeżych, kolorowych kwiatów, napis 'porady' w fioletowym kolorze oraz logo 'Interia Kobieta' w prawym górnym rogu.
PoradyCanva ProINTERIA.PL
"Ewa gotuje": Bryndziołki. Pierogi z bryndzą i oscypkiemPolsat