Kawowy tort brownie ze śliwkami kalifornijskimi

Kawowy tort brownie ze śliwkami kalifornijskimi
Kawowy tort brownie ze śliwkami kalifornijskimimateriały prasowemateriały prasowe
  • 300g masła
  • 300g gorzkiej czekolady
  • 5 jajek
  • 150g ciemnego cukru muscovado
  • 120g cukru pudru
  • 120g śliwek kalifornijskich
  • 175g mąki
  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej szczypta soli
  • 500g mascarpone
  • 200g śmietany kremówki
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 70g śliwek kalifornijskich
  • sok i skórka z połowy pomarańczy
  • 2 łyżki likieru kawowego (można zastąpić whiskey)
  • 1 łyżeczka cukru pudru (opcjonalnie)
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?