ryby

(zwierzęta)

Artykuły (152)

  • zwierzęta

    Pierogi z łososiem norweskim i suszonymi pomidorami - Robert Sowa

    • Poniedziałek, 5 marca 2007 (13:57)
    Składniki dla 4 osób - farsz: 100 g fileta z łososia norweskiego bez skóry i ości; 50 g wędzonego fileta z łososia norweskiego; 50 g cebuli; 50 g suszonych pomidorów; olej; sól, pieprz.
  • Ryba po polsku - Margola

    • Poniedziałek, 13 listopada 2006 (10:50)
    Składniki: 1 kg ryb z morszczuka lub mintaja - filety, 1 puszka brzoskwini, 3-4 średnich cebul, 1 mały słoik ketchupu, 1 słoik czerwonej papryki.
  • Ryba po grecku - kasia

    • Poniedziałek, 23 października 2006 (10:14)
    Składniki dla 4 osób: 4 filety rybne (np. dorsz), puszka kukurydzy, puszka ananasa pokrojonego, słoiczek pikantnego keczupu, 2 połowy konserwowej papryki, czerwona cebula.
    ryba, ryby
  • Pasta rybna Martyny

    • Poniedziałek, 23 października 2006 (10:10)
    Składniki: konserwa rybna (np.szprotka podwędzana), 2 jaja ugotowane na twardo, ogórek kiszony albo korniszon, kawałek czerwonej papryki, szczypiorek (niekoniecznie), łyżka majonezu, 3...
  • Ryba w zalewie - elżunia

    • Poniedziałek, 25 września 2006 (09:53)
    Składniki: 1 kg filetów z mintaja, cytryna, sól, pieprz, jako, bułka tarta, mąka, cebula. Zalewa: 1 i 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki octu winnego (tylko z białego wina), 1 łyżeczka...
    ryba, mintaj, ryby
  • Sałatka rybno-warzywna - boslow

    • Piątek, 25 sierpnia 2006 (10:21)
    Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju, 1/2 puszki kukurydzy konserwowej, 1 duża cebula (jak kto lubi, ale jest świetna), 4 łyżki majonezu, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz.
  • Zapiekanka z ryby - Monaqa

    • Poniedziałek, 20 lutego 2006 (10:09)
    Składniki: 500 g tortellini, 1kg ryby, 50 dag pieczarek, 3 małe kolorowe papryki, 500 ml śmietany, 1 - 2 łyżki stołowa majonezu, 500 dag sera żółtego, 5 łyżek mąki, olej do smażenia.
  • Śledzie z czosnkiem - anna

    • Piątek, 3 lutego 2006 (08:57)
    Składniki: śledzie, ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, cebula, czerwona papryka, oliwki, marynowany czosnek, cytryna, olej, natka lub szczypiorek.
  • Śledź w oleju

    • Poniedziałek, 19 grudnia 2005 (10:26)
    Składniki: 20 dag filetów śledziowych, duża cebula, pieprz (najlepiej świeżo zmielony), olej słonecznikowy.
  • Szczupak faszerowany

    • Poniedziałek, 19 grudnia 2005 (10:26)
    Składniki: kilogramowy szczupak, 3 bułki, 3 cebule, 3 jajka, zielona pietruszka, liście laurowe, sól, pieprz, masło, mleko.
  • Pstrąg smażony z migdałami

    • Poniedziałek, 12 grudnia 2005 (09:28)
    Składniki: 4 pstrągi, 10 dag sparzonych i obranych ze skórki migdałów, pół kostki masła, olej, 2 cytryny, pół litra soku jabłkowego, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, sól, pieprz czarny i biały.
  • Kergulena gotowana w warzywach i moczka

    • Piątek, 2 grudnia 2005 (11:02)
    Składniki do potrawy z ryby: 60 dag kerguleny, 20 dag cebuli, włoszczyzna (po 10 dag marchwi,pietruszki, selera i pora), 2 szklanki, mleka, 4 łyżki siekanej naci pietruszki, liść...