ArtykułyZalał ciasto rumem i… stworzył legendę. Poznaj Savarin - francuską babę z polskimi korzeniamiDelikatna, nasączona rumem i otoczona bitą śmietaną - baba Savarin to francuska królowa deserów, której historia sięga XIX wieku. Co łączy ją z polską babką i… polskim królem? Poznaj przepis, sekrety i ciekawostki o tym wyjątkowym cieście! Francja, alkohol, Wielkanoc, Święta Wielkanocne, kuchnia francuska, pieczenie, babka drożdżowa, wielkanocne ciasta, babka, pieczenie ciast, Babka wielkanocna, przepisy wielkanocne, pieczenie triki, wielkanocna tradycja, Wielkanoc 2025Pozostałe tagiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0-9
Zalał ciasto rumem i… stworzył legendę. Poznaj Savarin - francuską babę z polskimi korzeniamiDelikatna, nasączona rumem i otoczona bitą śmietaną - baba Savarin to francuska królowa deserów, której historia sięga XIX wieku. Co łączy ją z polską babką i… polskim królem? Poznaj przepis, sekrety i ciekawostki o tym wyjątkowym cieście!