Reklama

Cebula chroni trzustkę przed rakiem

To tanie i popularne warzywo zawiera kwercetynę, bardzo silny antyoksydant, który znacznie spowalnia proces starzenia się organizmu oraz działa przeciwnowotworowo.

Badania naukowe potwierdziły, że jedzenie cebuli szczególnie obniża ryzyko zachorowania na raka trzustki. Trzeba jednak jeść ją regularnie, np. 3-4 plasterki dziennie do kanapki. 

Surówka z cebuli i kiszonych ogórków

Składniki

  • 1 średnia cebula drobno posiekana
  • 4 ogórki kiszone pokrojone w małą kostkę
  • olej rzepakowy (2-3 łyżki)
  • cukier brązowy lub ksylitol (1 łyżka)
  • pieprz do smaku

Wszystkie składniki wymieszaj i odstaw na pół godziny pod przykryciem (muszą się przegryźć).


Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy