Dieta zupowa - najłatwiejsza pod słońcem

Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL
Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 3 pomidory
  • czerwona papryka
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • 3 ziemniaki
  • 1/6 kapusty, pokrojonej
  • szklanka pokrojonej fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 l bulionu drobiowego, z piersią kurczaka
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Składniki

  • duży kalafior
  • cebula
  • 2 ziemniaki
  • ząbek czosnku
  • oliwa
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 1/2 l mleka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 puszki (800 g) pomidorów bez skórki
  • 3/4 l dowolnego bulionu
  • suszone oregano, sól, pieprz
  • 1/2 kulki mozzarelli (na porcję)
  • listki świeżej bazylii lub natki

Składniki

  • 2 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szalotki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 450 g rozmrożonego zielonego groszku
  • garść listków świeżej mięty
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • gałka muszkatołowa, sól, pieprz
  • kiełki zielonego
  • groszku
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?