Reklama

Dla zdrowia i urody

Obieranie jabłka i wyrzucanie skórki jest olbrzymim błędem. To właśnie w skórce znajduje się mnóstwo witamin i składników mineralnych.

Gdy twoje dziecko dopiero przyszło na świat i karmisz naturalnie, nie powinnaś jeść surowych owoców, bo mogą zaszkodzić maluszkowi. Wszystko, co zje mama, przechodzi do jej mleka. Gdy maluszek ma kilka dni, wybierz jabłko pieczone w piekarniku. Posypane szczyptą cynamonu będzie najlepszym, lekkostrawnym deserem.

Skórki jabłek najlepiej obrać i ususzyć. Gdy wyschną, posłużą do zrobienia pysznej herbaty. Wystarczy zalać susz wrzątkiem i przykryć spodeczkiem na 10 minut. Powstanie słodki, aromatyczny napar. Co ważne, napój jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy.

Reklama

Suszone skórki jabłek zawierają naturalny kolagen, który wzmacnia włosy i poprawia wygląd cery. Warto wspomóc się naturalnymi metodami, szczególnie, gdy mama jest w połogu. Ponadto napar z suszonych skórek jabłka obniża ciśnienie krwi, pomaga zwalczyć przeziębienie i ból gardła. Pamiętajmy, by kupować owoce tylko z sadów ekologicznych. Wtedy mamy pewność, że nie ma w nich chemii.  


INTERIA.PL
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy