Jak naturalnie walczyć z nowotworem?
Co się dzieje, kiedy połączymy dwa silne i naturalne składniki takie jak miód i soda oczyszczona? Otrzymujemy miksturę, która jest na tyle potężna, aby zwalczyć komórki rakowe i wspomóc nasz organizm w walce z chorobą. Miód jest produktem całkowicie naturalnym, który można wykorzystywać zamiast cukru. Miód w połączeniu z sodą oczyszczoną ma wiele korzystnych właściwości, które sprawią, że nie tylko poczujesz się lepiej w trakcie choroby ale również zmniejszy się prawdopodobieństwo zachorowania na nowotwór.
Jest to słodki i smaczny nektar, który ma wiele właściwości korzystnych dla naszego zdrowia. Powinniśmy pamiętać jednak, że oprócz słodkiego smaku, miód ma naturalne właściwości antybakteryjne, przeciwwirusowe, antyseptyczne oraz może zapobiegać różnym objawom alergii.
Zalety sody oczyszczonej
Soda oczyszczona jest dostępna w każdym sklepie i ma wiele zalet. Możemy jej używać do usuwania plam na urządzeniach kuchennych, w celu wybielenia zębów, a nawet po to, aby wzmocnić i oczyścić włosy i skórę głowy. Jakie są jeszcze zalety sody oczyszczonej? Oczywiście soda oczyszczona świetnie sprawdzi się jako dezodorant, lekarstwo na wrzody oraz odplamiacz do firanek.
Połączenie miodu i sody oczyszczonej jest niesamowitym lekarstwem na wiele chorób i dolegliwości. Spożywane regularnie pomoże zapobiec powstawaniu kamieni nerkowych oraz skutecznie wzmocni nasz układ odpornościowy. Dodatkowo sprawi, że pozbędziemy się zgagi oraz niestrawności i oczywiście ochronimy nasz organizm przed rozwojem szkodliwych komórek rakowych.
Jak działa połączenie sody i miodu?
Komórki nowotworowe zużywają znacznie więcej glukozy niż zwykłe komórki, tak więc miód pozwoli uzupełnić to, co zabrała choroba. Dodatkowo soda oczyszczona zjadana razem z miodem, sprawi, że komórki nowotworowe będą niszczone od środka, ponieważ to, czym się będą pożywiać, w rzeczywistości będzie je niszczyć.
Do niewielkiego garnuszka wkładamy 3 łyżki naturalnego miodu oraz łyżkę sody oczyszczonej i podgrzewamy przez 10-15 minut. Uważaj, aby nie zagotować składników! Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Po upływie zalecanego czasu, przełóż mieszankę do małego słoika i zjadaj po jednej łyżeczce 3 razy dziennie, około 30 minut przed posiłkiem.