Jak pozbyć się kamieni żółciowych za pomocą soku z kiszonej kapusty?
Kamica pęcherzyka żółciowego to bardzo powszechna choroba. Chorują na nią częściej kobiety niż mężczyźni. Przebiegać może bezobjawowo, czasem towarzyszą jej bóle nadbrzusza, zgaga, nudności i wymioty. Najczęstszym sposobem leczenia jest operacja wycięcia woreczka żółciowego. Istnieją też zwolennicy medycyny naturalnej, którzy twierdzą, że kamienie można rozpuścić. Jedną z metod usuwania małych kamieni jest ich wydalenie dzięki zastosowaniu soku z kiszonej kapusty. W dalszej części artykułu dowiesz się, jak przygotować kurację.
W leczeniu tego schorzenia należy pić 150 ml soku, trzy razy dziennie na 30 minut przed każdym posiłkiem. Jeśli kamienie są małe (mniejsze niż ziarno kukurydzy) po konsultacji z lekarzem, można pić jeden litr soku z kiszonej kapusty zmieszany z 400 g oleju roślinnego oraz z sokiem z czterech cytryn.
Na 24 h przed procedurą nie należy nic jeść. Rankiem możesz zacząć kurację, pij 100 ml przygotowanej mikstury co 25 minut. Kuracja może przysporzyć bólu, przyłóż ciepły kompres w okolice wątroby. Przez następne 4-5 godzin ciało będzie odpowiadać biegunką, ale woreczek żółciowy będzie oczyszczony.
Po kuracji przez następne 2 tygodnie pij napar z rumianku i kopru włoskiego. Napar przygotuj w następujący sposób. Zagotuj 2 łyżki ze zmielonego kopru włoskiego w 1 litrze wody. Gotuj przez 10 minut. Dodaj 2 łyżki kwiatów rumianku, przykryj garnek pokrywką i zgaś ogień. Po 25 minutach parzenia odcedź wodę. Zioła zalej ponownie 1 litrem wody i zagotuj. Po wystygnięciu naparu odcedź zioła i pozostałą wodę pij w ciągu dnia zamiast wody.