Reklama

Karob - zdrowszy od kakao i czekolady

Dorównuje im smakiem, a przy tym nie uczula, nie wywołuje bólów głowy i… potrafi zwalczać szkodliwe drobnoustroje!

Jest naturalnie słodki, dzięki czemu przyrządzając mleczny napój z jego dodatkiem, nie trzeba już dodawać cukru. 

Ma też o połowę mniej kalorii niż kakao, nie zawiera glutenu i nie powoduje alergii. 

Mogą go bez obaw stosować osoby uczulone na czekoladę, chorzy na cukrzycę, a także ci, którzy się odchudzają. 


Pomaga oczyszczać płuca, więc polecany jest palaczom. 

Zawiera duże ilości wapnia i fosforu, które wzmacniają kości. Jest bogaty także w cenny kwas galusowy, związek o działaniu antynowotworowym, przeciwzapalnym i przeciwwirusowym. 

Reklama


Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy