Reklama

Reklama

Słodka alternatywa dla cukru

Oto 8 naturalnych słodzików, które z powodzeniem zastąpią w kuchni biały cukier.

1. MELASA (najlepiej trzcinowa) 

Ten gęsty, czarny syrop jest idealny do ciast, deserów i napojów.

2. SŁÓD RYŻOWY 

Ma lekko karmelową nutę i jest nieco mniej słodki niż miód. Świetny do dań azjatyckich.

3. MIÓD 

Nadaje się do marynat, sosów, napojów. Wypiekom nadaje wyrazisty smak. Można go używać mniej niż cukru, bo jest słodszy.

4. SYROP KLONOWY

Ma mniej kalorii niż biały cukier i miód. Świetny dodatek do naleśników i placków.

5. SYROP DAKTYLOWY

Można nim słodzić koktajle, dodawać do muesli, jogurtu i różnych ciast oraz deserów.

Reklama

6. CUKIER MUSCOVADO

To cukier nierafinowany, doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników.

7. CUKIER KOKOSOWY

Jest bardzo aromatyczny. Podkreśli smak ciastek i tropikalnych potraw.

8. SYROP Z AGAWY 

Dobrze rozpuszcza się w wodzie,  dlatego jest znakomity do zimnych napojów.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje